Narkopolitik

Berømtheder opfordrer den engelske regering til at afkriminalisere besiddelse af narkotika.

Berømtheder opfordrer den engelske regering til at afkriminalisere besiddelse af narkotika. Kampagnen ledes af skuespillere, akademikere og advokater, siger den nuværende narkotikapolitik og narkolove stempler folk og skader samfundet. Af […]

Berømtheder opfordrer den engelske regering til at afkriminalisere besiddelse af narkotika.

Kampagnen ledes af skuespillere, akademikere og advokater, siger den nuværende narkotikapolitik og narkolove stempler folk og skader samfundet.

Af Alan Travis indre anliggenders redaktør

The Guardian, torsdag den 2, juni 2011.

Dame Judi Dench, Sting og Sir Richard Branson, er blandt dem, der har underskrevet et åbent brev til premiereminister David Cameron opfordrede til, at besiddelse af narkotika skal afkriminalisere. Foto: Jockmans / Rex Features
Dame Judi Dench, Sir Richard Branson, og Sting har sluttet en eks-narkominister og tre tidligere chef betjente til at indkalde til afkriminalisering af besiddelse af alle narkotiske stoffer.
Den højt profilerede berømtheder sammen med førende advokater, akademikere, kunstnere og politikere har underskrevet et åbent brev til David Cameron at markere denne uge 40 års jubilæum af 1971 Misbrug af narkotika loven. Brevet, som blev offentliggjort i en helsides annonce i torsdagens Guardian, opfordrer til en “hurtig og transparent« gennemgang af effektiviteten af ​​de aktuelle narkotikapolitikker.

Underskriverne siger, at alle de sidste 40 år har produceret, er en hastig vækst i ulovlig stofbrug i Storbritannien, og betydelige skader som følge af anvendelsen af ​​strafferetten til personlig brug og besiddelse af alle former for narkotika. »Denne politik er dyrt for skatteyderne og ødelæggende for samfund,« hævder de. »Kriminalisering af mennesker, der bruger narkotika fører til større social udstødelse og stigmatisering og gør det meget vanskeligere for dem at få arbejde og til at spille en produktiv rolle i samfundet. Det skaber et samfund fyldt med spildte ressourcer. ‘

Brevet lancerer ​​kampagnen, “Narkotika – det er tid til bedre love”, er blevet organiseret af den nationale narkotikastrategi og velgørenhed Release. Andre underskrivere omfatter filminstruktør Mike Leigh, skuespillere Julie Christie og Kathy Burke og førende advokat Sir Geoffrey Bindman QC. Den tidligere Labour narkotikaminister Bob Ainsworth, og tre tidligere politichefer, Paul Whitehouse, Francis Wilkinson og Tom Lloyd, har alle sat deres navne til punkt og prikke.

De påpeger, at næsten 80.000 mennesker blev fundet skyldieg eller advaret for besiddelse af ulovlige stoffer – hvoraf de fleste var unge, sorte eller fattige – i 2010. I løbet af det seneste årti, har mere end en million mennesker endte med en straffeattest som en følge af narkolovgivningen.
Brevet falder sammen med torsdagens New York lancering af rapporten fra Den Globale Kommission on Drug Policy, der tæller tre tidligere sydamerikanske præsidenter, den tidligere generalsekretær for De Forenede Nationers Kofi Annan og Sir Richard Branson blandt sine medlemmer.
»Krigen mod narkotika har undladt at stoppe stofbrug, men har fyldt vores fængsler, kostet millioner i skatte betalte dollars, næret organiseret kriminalitet og forårsaget tusinder af dødsfald. Vi har brug for en ny tilgang, en, der tager magten ud af hænderne på den organiserede kriminalitet og behandler folk med misbrugsproblemer som patienter og ikke som kriminelle, “sagde Branson, grundlægger af Virgin Group, der var tilstede ved lanceringen.
»Den gode nyhed er der findes nye tilgange der fokuserer på regulering og afkriminalisering der har arbejdet. Vi har brug for at vores ledere, herunder forretningsfolk, ser på alternativer og faktabaserede fremgangsmåder.

»Vi har brug for mere menneskelige og effektive måder at reducere skader af narkotika. Den ene ting, vi ikke har råd til at gøre, er at gå videre og lade som “krigen mod narkotika« fungerer. ”
Sting, der også underskrev brevet til Cameron, sagde: »Unges straffeattester for mindre besiddelser af narkotika tjener ikke noget formål – det er tid til at tænke på mere opfindsomme måder at løse stofbrug i vores samfund.”
Ainsworth, den tidligere Indenrigsminister, narkotikaminister og forsvarsminister, beskrev i december sidste år krigen mod narkotika som «intet mindre end en katastrofe”, og opfordrede til legal regulering af produktion og distribution af stoffer.
Kampagnen definerer afkriminalisering som en model, der vedtager civile snarere end strafferetlige sanktioner, såsom konfiskation og advarsler og faste straffe og bøder snarere end anholdelse, retsforfølgning og en straffeattest.
De højt profilerede forkæmpere peger på den portugisiske erfaringer som bevis for, at afkriminalisering ikke fører til en stigning i brugen af ​​narkotika. Portugal indførte som det første europæiske land i juli 2001 »administrative« sanktioner – svarende til parkeringsbøder – for besiddelse af alle illegale stoffer.

Den umiddelbare reaktion fra Home Office i aftes var at udelukke en sådan ændring: “Vi har ingen intentioner om at liberalisere vores narkotikalove. Narkotika er ulovligt, fordi det er skadeligt – det ødelægger liv og forårsager elendighed for familier og lokalsamfund.
“De der er fanget i den onde cirkel af afhængighed, skal støttes i at leve et stoffrit liv, men at give folk et grønt lys til at besidde narkotika gennem afkriminalisering er helt klart ikke svaret,” sagde en regeringstalsmand.
»Vi foretrækker handling gennem hårde retshåndhævelser, både her i landet og i udlandet, sammen med indførelse af midlertidige forbud mod beføjelser og robust behandling programmer, der støtter folk til at få en stoffri tilværelse.”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.