Anja P.B. mener, Artikler, Brugermeninger, Narkopolitik

Anja: “Hvordan kan det være?”

Anja med mikrofon

Anjas Bloch

Hvordan kan det være –

at det bliver fundet rimeligt, at en borger der har behov for medicinsk hjælp, af en bestemt type, bliver udsat for ren mistanke og sure behandlere, fra det øjeblik personen træder ind over dørtrinnet på rådgivningscenteret?

‘Man lægger ud med at gøre dem det klart, at de ifølge ‘hjælperens’ opfattelse har fejlet ‘Big time’ ved at lade sig blive fysisk afhængig af den medicin, som de nu igen har behov for! Derefter vælger man, at ignorere at patientens totale behov for medicin!

Man vil kun møde folk på 30 mg uanset at de har behov for 200! Det er større, end man vil imødekomme og man forlanger derfor, at borgeren møder syg op hver morgen, hvis de ønsker nogen form for hjælp!

Når så borgeren efter ca 20 -30 dage har rendt rundt på en trediedel dosis fra starten, og derfor har været møg syg næsten alle dagene. Især de dage, hvor borgeren ikke har kunnet købe nok på det illegale marked, for at blive rask nok til at fungere, hvilket er VIGTIGT for det skal være muligt at ‘passe sin behandling’ , så man ikke bliver dømt umotiveret! ..og ender med ikke at være ‘dygtig’ nok til at modtage hjælp.

Når man så endelig har ‘ramt’ den rette dosis, så skal man sluge hele dosis på én gang! ‘Hjælperne’ ved godt nok, at det ikke virker i 24 timer, men de ville bare ikke kunne klare, hvis borgeren går ned i Istedgade, og sælger den ene, af de tre tabletter til 40 kr. Og derfor mener de, at han skal komme hver dag. Tage hele dosis, og ‘æde’ at han så er overmedicineret, så han ikke fungerer de første seks timer (hvor det egentlig er arbejdstid!) ..så følger der seks gode timer hvor dosis er perfekt, og så følger seks timer med influenza symptomer… HVER DAG! Fordi personalet bare ikke ville kunne klare, at man solgte den ene tablet, og de skal da ikke gå rundt og ha det dårligt.

Altså medmindre at borgeren ‘søger’ om at få delt dosis, men det kræver en lægesamtale,  og du må liiiige vente 14 dage på den. Og så må du håbe at lægen føler at han kan stole på dig, men det kommer jo an på hans intuition, som alt god lægegerning, jo er bygget op omkring!! Det her er én af de utallige udfordringer brugere står med hver dag!

Det handler om holdninger! Holdninger til os, holdning til hvordan vi burde leve vores liv, holdninger til hvad lykke er?

Og det er altsammen personligt, det betyder, at det i den grad er kvaksalveri og rigtig dårligt hjælpearbejde rundt omkring som påvirker tilstandene. Og som vedligeholder den stigma vi får smidt efter os.

Det er en skandale at behandle folk på den måde. At møde dem med mistro og fordomme, og at det forbehold ganske enkelt er bygget ind i reglerne hver enkelt sted, i form af kontrol og sanktionering, dét skal vi have ændret.

Det er på tide at de små enevældige kontormaghavere, bliver sparket på porten, jeg er SÅ træt af dem som skider på egne principper dag efter dag fordi huslejen skal betales!

Det er okay man kan være presset i lange perioder, men på et eller andet tidspunkt må man sgu stå op for sine holdninger, ellers er man hyklerisk!