Links

Gratis heroin till missbrukare i Danmark

Gratis heroin till missbrukare i Danmark

Sedan ett år tillbaka finansierar den danska staten att läkare ordinerar heroin till missbrukare. Syftet är att få ner kriminaliteten, och för att hjälpa de sjukaste missbrukarna. Men fungerar det? P1-morgon gjorde ett besök på Valmuen, som är en av fem kliniker i Danmark dit man kan gå för att få gratis heroin.

Reportage av Gösta Lempert.

Gratis heroin till missbrukare i Danmark

Gratis heroin till missbrukare i Danmark (5:49)
Sedan ett år tillbaka finansierar den danska staten att läkare ordinerar heroin till missbrukare. Syftet är att få ner kriminaliteten, och för att hjälpa de sjukaste missbrukarna. Men fungerar det? P1 morgon gjorde ett besök på Valmuen, som är en av fem kliniker i Danmark dit man kan gå för att få gratis heroin. Reportage av Gösta Lempert.

Samtal med Gerhard Larsson, regeringens utredare och Berne Stålenkrantz, Svenska Brukarföreningen.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=4303799

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.