Bøger og Blade

Rusmidlernes biologi — om hjernen, sprut og stoffer, af Henrik Rindom. Sundhedsstyrelsen. Jan 00

Rusmidlerhttp://www.sst.dk/publ/publ2000/rus_bio/index.htm

Resumé:

De fleste unge har prøvet at drikke alkohol og en mindre del har eksperimenteret med illegale stoffer. Mange vil kunne nikke genkendende til fornemmelsen af ikke at have kontrol over sine bevægelser og føle sig overmodig efter et par øl. Men hvorfor reagerer man som man gør, når man er beruset? På trods af et højt oplysningsniveau og personlige erfaringer med rusmidler, er det de færreste, der (selv i ædru tilstand) ved, hvad rusmidlerne egentligt gør ved kroppen og hjernen. I »Rusmidlernes biologi« beskriver forfatteren, speciallæge i psykiatri Henrik Rindom, hvordan rusmidlerne påvirker den menneskelige organisme.